Charanjit Singh Channi Biography, Wiki, Bio, Age, Caste, Wife, Son, Religion

Charanjit Singh Channi has been elected as the new Punjab Chief Minister replacing. Today we are going to tell the biography of Charanjit Singh Channi through this post. Under biography, their career, lifestyle, family, awards, medals, Education, physical status, career, photos, and many other interesting information are going to be given. Charanjit Singh Channi has faced many difficulties in his life. For more information about Charanjit Singh Channi biography, Read this post in its entirety.

Real Name Charanjit Singh Channi
Nick Name Charanjit
Date of Birth 1 March 1963
Age About 58 Years
Birthplace Chamkaur Sahib, Punjab
Wife’s Name Kamaljit Kaur
Children Navjit Singh, Rhythmjit Singh
Daughter None
Brother Manohar
Parents Father’s Name- S.Harsa Singh, Mother’s Name-NA
Residence Kharar, SAS Nagar, Mohali
Political Party Indian National Congress
Profession Current CM of Punjab
Qualifications Post Graduate
Preceded by Amarinder Singh
Governer Banwarilal Purohit
Salary and income About 31 lakhs
Net Worth 2021 About 14 Crores

Charanjit Singh Channi Wiki

Charanjit Singh Channi is an Indian National Congress politician from Punjab. Charanjit Singh Channi has been elected by the people of Punjab as the Chief Minister of Punjab on 19.09.2021. Charanjit Singh Channi is the Minister of Technical Education and Industrial Training in the Government of Punjab. Charanjit Singh Channi is the MLA from Chamkaur Sahib assembly constituency. Charanjit Singh Channi was born on 1 March 1963 in Chamkaur Sahib.

Charanjit Singh Channi’s residence is Kharar, SAS NAGAR, Mohali. Charanjit Singh Channi has been appointed as the Chief Minister of Punjab following the resignation of Captain Amarinder Singh.

Charanjit Singh Channi Family

Wife Kamaljit Kaur
Children Rhythmjit Singh, Navjit Singh
Father Yet to be Update
Mother Yet to be Update
Brother Yet to be Update
Sister Yet to be Update
Siblings Yet to be Update

Charanjit Singh Channi Qualifications 2021

Are the one who wants to know the educational qualifications of the newly appointed CM of Punjab but not getting any appropriate info about Charanjit Singh Channi, then you are at the right place here I am going to share his educational qualifications too.

Charanjit Singh Channi Qualifications 2021

1. Who is Charanjit Singh Channi?

Ans. Charanjit Singh Channi is a Politician and a businessman. He was an MLA from Chamkaur Sahib Assembly Constituency, Punjab, And on 19 September, the Congress party appointed him as the new CM of Punjab after the resignations of Amrinder Singh, who was the ex-Cheif Minister of Punjab.

 

2. What are the educational qualifications of Charanjit Singh Channi?

Ans. If I talk about his educational qualifications then he is a Post Graduate person. He did his MBA from Punjab Technical University, Jalandhar, LLB & BA from Punjab University, Chandigarh

 

3. What is the name of Charanjit Singh Channi’s Wife?

Ans. If I talk about Charanjit Singh Channi’s wife’s name then she is Kamaljit Kaur.

 

4. Does Charanjit Singh Channi have children?

Ans. Yes, he has two sons Navjit Singh and Rhythmjit Singh.

 

5. Where is Charanjit Singh Channi from?

Ans. He was born in Chamkaur Sahib, Punjab.

 

6. When will Charanjit Singh Channi will take oath as new CM?

Ans. Charanjit Singh Channi will take oath as the new CM of Punjab on 20 September 2021 (Tomorrow) at 11:00 am.

 

7. Does Charanjit Singh Channi has a daughter?

Ans. No, he has no daughter.

 

8. Does Charanjit Singh Channi has a brother?

Ans. Yes, he has a brother Manohar Singh.

Leave a Comment